B tým dorostenců nenavázal na sérii výher, Berani prohráli v Břeclavi

Po sérii třech výher v řadě a dvou duelů s čistým kontem dnes béčko našich dorostenců nevyzrálo na Lvy z Břeclavi, kteří mimochodem až do dnešního utkání čekali na výhru. Domácí celek položil základ výhry v 1. třetině, kdy dvakrát skóroval, na což už Janoškova parta nedokázala zareagovat a padla 1:4. Další utkání čeká dorost B v pátek, kdy mladí Berani zajíždějí do Havířova. Začíná se v 15:30.
7.kolo, ne 20.10.2024
Břeclav
Zlín B
4:1
(2:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Chlubný (Bubílek), 7. Jedlička (Král), 28. Bubílek (Novotný, Černý), 52. Bubílek (Chlubný, Meissner) – 43. Cekota (Pikna). Rozhodčí: Čelechovský – Viskot, Zábršová. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Průběh zápasu: 3:0, 3:1, 4:1.

Nevídal – Král, Veselský, Čerák, Matoušek, Harus, Ruta – Kuswito, Meissner, Nováček, Jedlička, Prchal, Novotný, Chlubný, Černý, Jančík, Bubílek

Jurečka – Ernst, Reisch, Pikna, Horký, Janošek, Provazník, Pospíšil – Tureček, Bečka, Šimek, Kotásek, Cekota, Palička, Synek, Husák, Pažout.

První třetina nedopadla pro zlínské barvy úplně dobře, ačkoli vstup do utkání neměli mladí Berani vůbec špatný. Už v první minutě pálil do tyče Kotásek, z výborné pozice ve slotu zakončoval i Adam Šimek. Lvi byli efektivnější, v 6. minutě ujel do přečíslení Bubílek, který parádní zpětnou přihrávkou našel volného Tomáše Chlubného – 1:0. Mimochodem, zlínské dorostenecké béčko po dvou čistých zápasech inkasovalo poprvé po dlouhých 155 minutách! Už v následující minutě však Berani B kapitulovali znovu, tentokrát puk za Jurečku dostrkal kapitán Břeclavi Roman Jedlička. V dalším průběhu periody si oba celky zahrály početní převahu, v obou případech neúspěšně. Až do sirény byli o něco lepší Lvi z Břeclavi, ti ještě trefili tyčku, Patrik Jančík měl také na holi gól, vychytal jej ale parádně přesouvající se Jurečka.

V prostřední části hry si měli Berani pomoct přesilovkami, hráli dvě, nicméně bez valného úspěchu. Naopak si hosté při vlastní výhodě přidělali pár problémů, tyčku trefil třeba obránce Jančík. Nejlepší zlínskou šanci měl z mezikruží Richard Bečka, toho ale vychytal brankář Nevídal. A tak opět udeřili Lvi, Novotný dostal dlouhý pas až na útočnou modrou, puk ještě prostrčil na Štěpána Bubílka a ten se ze samostatného úniku nemýlil – 3:0.

Utkání zdramatizoval ve 43. minutě Radim Cekota, který v přečíslení nabalil puk na hůl a poslal jej přímo do víka – 1.3. Berani už se ale do utkání vrátit nedokázali, v čase 51:36 pojistil výhru po Chlubného šikovné střílené přihrávce tečující Štěpán Bubílek. V úplném závěru mohl ještě zavelet k zázračnému obratu Adam Šimek, který se stal exekutorem trestného střílení, zlínskému útočníkovi ale sjel kotouč z hole a ani nezakončil. B tým dorostenců tedy vůbec poprvé od 1. kola nebodoval a na posun v tabulce si bude muset počkat. Minimálně do pátku, kdy Janošek a spol jedou do Havířova.