Dorost B bojoval s Olomoucí, nakonec padl po nájezdech

Další těžké utkání má za sebou "B tým" našich dorostenců, ti se dnes přetlačovali s - loni ještě extraligovou - Olomoucí. Na startu třetí třetiny se Moře podařilo vyrovnat v přesilové hře, od té doby měly oba celky několik solidních možností duel rozhodnout, ten ale nakonec dospěl až do nájezdů. V těch byla nakonec šikovnější Olomouc, která bere extra bod.
9.kolo, ne 27.10.2024
Zlín B
Olomouc
3:4sn
(2:0, 1:2, 0:1)

b>Branky a nahrávky: 2. Husák (Šimek, Cekota), 8. Dubrava, 32. Dubrava (Provazník, Bečka) – 26. Häusler (Koryčanský, Strnádel), 28. Dudek (Dokoupil), 41. Strnádel (Volf), rozh. náj. Strnádel. Rozhodčí: Šmíd – Kaprál, Pecha. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Průběh zápasu: 2:0, 2:2, 3:2, 3:4.

Jurečka – Reisch, Ernst, Číhal, Janošek, Pospíšil, Provazník – Cekota, Dubrava, Bečka, Šimek, Kotásek, Palička, Synek, Husák, Tureček

Ovčaři – Macek, Machač, Kolář, Bárta, Navrátil, Volf – Dudek, Prokeš, Drozd, Giecek, Dokoupil. Bošek, Koryčanský, Gebauer, Strnádel, Häusler, Vymětal

Domácí byli v úvodní periodě efektivnější, Berani měli tak tři, čtyři solidní šance, z toho polovina skončila v síti. Už ve druhé minutě vystihl rozehrávku Kohoutů Dominik Husák, který se prosadil přesnou ranou k tyči, v minutě osmé se zjevil v úniku Kryštof Dubrava, který jemným zakončením mezi betony upravil na 2:0. Mora byla jinak o něco aktivnější, vyložené šance si ale netvořila, a to ani při přesilové hře po Cekotově faulu. Výjimkou byl Strnádelův průnik a následné dorážky, to už se zdálo, že kotouč skončí v síti. Nestalo se, Janoškovi svěřenci odešli do kabin s čistým štítem.

Mora odehrála úvod druhé třetiny lépe. Nejprve tedy hosté ubránili oslabení, pak sami dvakrát rychle udeřili. Centr před bránu zužitkoval ve 26. minutě pohotovou dorážkou David Häusler, jen o pár chvil později propálil Jurečku z levé strany Matyáš Dudek. Rázem bylo vyrovnáno 2:2 a začínalo se od znovu. Berani naštěstí dokázali uzmout vedení zpět, přesilovku využil dnes dvougólový Kryštof Dubrava. A mohlo být ještě lépe, Reisch ujel do přečíslení 2 na 1, kde se ale rozhodl přihrát, Dubrava o chvíli později v náznaku úniku tentokrát minul. I Olomouc měla své šance, do slotu se protáhl třeba Dokoupil, z bezprostřední blízkosti dvakrát pálil Bošek.

Ve třetí třetině Olomouc rychle vyrovnala zásluhou přesilovkové trefy Pavola Strnádela, v následujících minutách navíc hosté převzali iniciativu a šli si pro čtvrtý gól. Ve dvou velmi dobrých střeleckých pozicích se zjevil útočník Bošek, který ale Jurečku nepřekonal, na druhé straně byl blízko Dubrava se svou dorážkou a Tomáš Tureček, který uháněl do úniku v oslabení. V 56. minutě mohl utkání zlomit David Synek, který byl hned dvakrát úplně volný před bránou.

V prodloužení byli mírně aktivnější domácí hráči, nejlepší šanci měl rychlonohý Bečka, který ale trefil gólmana Ovčařiho do hrudi. Nájezdy už patřily Moře, backhandem se trefil Strnádel, Prokeš uspěl se svou svižnou ranou na lapačku. Zlínští střelci mlčeli, bod navíc si tak odvezla Olomouc – 3:4sn.