Junioři trápili úřadujícího šampiona, s Třincem nakonec prohráli o gól

Ve čtvrtém kole juniorské extraligy přivítali Berani ve Zlíně úřadující mistry s Třince. Proti Ocelářům podali zlínští mladíci srdnatý výkon, soupeře přestříleli a do posledních vteřin sahali po vyrovnání. Všechny tři body ale nakonec berou hosté. Šanci na reparát mají Berani hned zítra, od 12:30 přivítají na svém ledě Vítkovice.
4.kolo, pá 13.9.2024
Zlín
Oceláři Třinec
3:4
(1:2, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Smýkal (Čechmánek), 22. Kaláč (Hamrla, Pešák), 46. Pešák (Zavřel, Pražan) – 13. Mikula (Zduba, Kubiesa), 14. Gerych (Spěváček, Horváth), 30. Spěváček (Gerych, Volas), 39. Hebar (Zduba, Mikula). Rozhodčí: Blaha - Mikšík, Kučera. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 59. Střely na branku: 37:30. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4, 3:4.

Kowalczyk – Lukaštík, Špaňhel, Hamrla, Zavřel, Růžička, Uhlík – Čechmánek, Klimek, Pilát, Kos, Smýkal, Pešák, Kaláč, Pražan, Heš, Mar. Holba.

Forst – Sedláček, M. Pospíšil, Horváth, Ošmera, Kurbaka, Byrtus, Volas – Kubiesa, Hebar, Rybnikár, Zduba, M. Vojáček, Makula, Gerych, Karas, Mikula, Dohnal, Hladoník, Spěváček.

Berani do utkání vstoupili výborně, už od prvních střídání se zlínští mladíci tlačili do šancí, blízko branky byl například Jakub Čechmánek. Té se Juríkovi svěřenci nakonec dočkali v osmé minutě, Matěj Smýkal si vybruslil na kruh a odtud svým vůbec prvním gólem za Zlín vymetl horní růžek třinecké brány! Hosté se do utkání vrátili díky nabídnutým přesilovým hrám, tu v pořadí druhou využil z předbrankového prostoru Marcel Mikula. Ani ne o minutu později se ve vlastním oslabení prosadil Robin Gerych a hosté ze Slezska rázem vedli – 1:2.

Hned v úvodu druhé periody přišlo srovnání, Filip Kaláč dostal nabito mezi kruhy a po ledě překonal brankáře Frosta. O pár minut později mohlo být ještě veseleji, to totiž za třineckým gólmanem zvonila tyčka. Od této chvíle se ale prosazovali hosté. Nejprve do prázdné brány zakončoval díky šťastnému odrazu Vojtěch Spěváček, v čase 38:03 trefil horní růžek Andrej Hebar.

Snížení na rozdíl jediné branky přišlo v 46. minutě, kdy z bezprostřední blízkosti skóroval Filip Kaláč3:4. Vyrovnání bylo několikrát blízko, Hešova dorážka už dokonce rozjásala zlínskou střídačku, v dobré pozici byl rychlonový Klimek, obránce Zavřel trefil tyčku. Už čtyři minuty před koncem odvolal Juraj Jurík Samuela Kowalczyka z brány, Berani vyvinuli slušný tlak, následně vylepšený ještě přesilovkou. Gól už ale nepadl a z výhry se tak radují hosté z Třince – 3:4.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Berani Zlín): Já si myslím, že to bylo vyrovnané utkání, bohužel šťastnější byl Třinec. My jsme neproměnili jasné, tutové šance, nicméně nemůžu říct nic špatného, borci to odmakali. Štěstí bylo na straně Třince.

Fotogalerie