Junioři pokračují v dobrých výkonech, doma porazili Vítkovice

Zlínští junioři si po včerejší těsné prohře s Oceláři spravili chuť na dalším soupeři z Moravskoslezského kraje - Vítkovicích. Berani po většinu utkání drželi těsné vedení 2:1, ve třetí třetině se hosté sice několikrát dostali nebezpečně blízko vyrovnání, zlínský celek ale podržel výborný brankář Marek Uherek! Svěřenci Juraje Juríka vylepšili své postavení v extraligové tabulce na devět bodů, další kolo je na programu v pátek, kdy naši junioři zajíždějí na led pražské Sparty.
5.kolo, so 14.9.2024
Zlín
Vítkovice
3:1
(2:1, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 2. Heš (Kaláč, Zavřel), 12. Pilát (Zavřel, Smýkal), 60. Mar. Holba (Heš, Pešák) – 8. Man (Glas, Fasner). Rozhodčí: Čech - Kučera, Bubela. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: .61 Střely na branku: 35:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Uherek – Lukaštík, Špaňhel, Hamrla, Zavřel, Růžička, Uhlík – Klimek, Pilát, Kos – Smýkal, Pešák, Kaláč – Pražan, Čechmánek, Heš – Mar. Holba.

Smolka – Bialy, Majkowski, Čuba, Man, Glos, Drábek, Kalandra – Hofman, Milata, Fasner – Tobola, Douda, M. Přibyl – Štiak, Glas, Kovalčík – V. Fojtík, M. Hanák, Žídek.

V první třetině Berani soupeře převyšovali v pohybu, díky čemuž trávil Juríkův soubor hodně času v útočném pásmu a dostával se do šancí. Hned tu první zužitkoval nejlepší zlínský střelec Lukáš Heš, který už ve druhé minutě otevřel skóre úspěšnou dorážkou. Vítkovice mohly odpovědět v přesilové hře, ve které si ale vyloženou příležitost nevypracovaly. Hosty to mrzet nemuselo, ještě v úvodní desetiminutovce totiž pohotovou střelou z levého kruhu vyrovnal Matyáš Man. To bylo ze strany Ostravanů v podstatě vše, iniciativu opět převzali Berani. Ti také udeřili, při přesilovce se Tomáš Pilát prosmýkl na střed a vymetl horní růžek Smolkovy brány – 2:1. Vítkovice sice pár ostrých ran na Marka Uherka vyslaly, většina z nich však minula cíl a o zbytek se zlínský gólman postaral. Za domácí zahrozil v přečíslení Martin Holba, na teč si najížděl Čechmánek a zpoza brány zakončoval Smýkal. V úvodní dvacetiminutovce už ale gól nepadl.

Druhá třetina branku nepřinesla, nicméně oba celky k úspěšnému zakončení nebyly daleko. Vítkovice hrozily v přesilovce, pálil především Štiak, jeho pokusy ale Uherek zlikvidoval. Za Zlín byl nejblíže Heš, který podpořil útočnou akci z druhé vlny, nicméně rozhodl se ještě přihrávat. Později pálil z mezikruží Holba před bránou dobře pracovali i Čechmánek nebo Klimek. Ani několik dlouhých náporů v útočném pásmu nakonec změnu ve skóre nepřinesly.

Ve třetí třetině měly Vítkovice několik výborných možností na vyrovnání, narážely ale na skvělého Marka Uherka v bráně. Zlínský gólman si poradil se samostatnými úniky Fasnera a Žídka, zlikvidoval i Bialyho jedovku. Závěrečná desetiminutovka už planula poměrně rychle, a navíc bez větších šancí ať na jedné, či druhé straně. Hosté stáhli dvě minuty před koncem gólmana, což ale k vyrovnání nevedlo, naopak Martin Holba pečetil výhru trefou do prázdné – 3:1.

Junioři tak potvrzují velmi slušný vstup do sezony, z pěti zápasů tři dovedli do vítězného konce a na kontě mají již devět bodů. Rozšířit tuto sbírku se Berani pokusí v pátek, kdy zajíždějí na led pražské Sparty.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Berani Zlín): Dnes to bylo odbojované utkání, navázali jsme na výkon ze včerejška, kluci to odmakali. Dnes celé mužstvo zaslouží pochvalu, bereme důležité tři body.

Fotogalerie