Přestřelka s nešťastným koncem, junioři v derby nestačili na Kometu

Sympatický výkon, hodně branek, i přesto prohra. Junioři dnes odehráli divoké derby s Kometou Brno, k vidění bylo hned deset branek i dramatická koncovka, Berani však na odvěkého soupeře, v oslabené sestavě bez Lukáše Heše a Jakuba Čechmánka, nakonec přeci jen nestačili. Kometa utkání rozhodla až ve třetí třetině, vítězný gól zapsal Lukáš Bošek v čase 45:53. Za Zlín byl vidět především dvougólový obránce Matěj Zavřel, skvělý výkon podal i Martin Holba (1+1).
8.kolo, pá 27.9.2024
Zlín
Kometa Brno
4:6
(2:3, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 1. Zavřel (Kos), 7. Hamrla (Smýkal, Pečner), 26. Martin Holba (Uhlík), 42. Zavřel (Martin Holba, Pečner) – 4. Brabenec (Otava, Boltvan), 11. Boltvan (Otava), 13. Chludil (Halačka, Pavlík), 35. Ekrt (Bošek), 46. Bošek (Chludil, Veselský), 58. Chludil. Rozhodčí: Vaněk, Šudoma – Kučera, Bezděk. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh zápasu: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:6.

Uherek (13. Kowalczyk) – Lukaštík, Růžička, Špaňhel (C), Hamrla (A), Zavřel, Uhlík – Kos, Smýkal, Pravda, Pešák, Pečner, Kaláč, Matěj Holba, Martin Holba, Pilát, Klimek, Pražan.

Hradil (Ondráček) – Bůžek, Spanel, Zubíček, A. Pospíšil, Sakmár, Antony – Boltvan (A), Otava (C), Brabenec – D. Moravec, Ekrt, Rakus – Bošek, Veselský, Chludil – Pavlík, Halačka, Modl.

První třetina byla vskutku hodně divoká. Už po první minutě překvapil brankáře Hradila zakončením z dálky Matěj Zavřel a Berani šli do vedení. Jenže, už ve čtvrté minutě se hosté dostali do přečíslení, Jan Brabenecbyl na pravé straně nehlídán a přesnou ranou do růžku vyrovnal na1:1. To nebylo ani z daleka vše, v čase 6:18 zahájil svou akci Adam Hamrla, který se prosmýkl na střed a backhandem přidal druhý zlínský gól. Tato paráda Beranům nezajistila vedení na dlouho, o další vyrovnání se postaral díky šťastnému odrazu Adam Boltvan. Ve 13. minutě šla Kometa do vedení, Halačkovo nahození Uherkovi vypadlo a Danny Chludil jej dorazil do sítě. V tento moment sáhla zlínská střídačka ke změně, do branky nastoupil Samuel Kowalczyk. A i díky němu už Berani v 1. třetině neinkasovali, ačkoli Kometa byla až do sirény mírně lepším týmem.

Ve druhé třetině se Berani vrátili do hry parádní ranou pod horní tyč v podání Martina Holby, taky ale soupeři nabídli tři přesilovky. Na to, že Kometa je v přesilovkách nejlepší v soutěži to až taková sláva nebyla, hosté sice trávili hodně času v pásmu, jenže beze střelby. Berani, kteří jsou zase nejlepší v celé extralize při hře v oslabení dlouho odolávali, jedna jedovka se každopádně přeci jen ujala, vyslal ji Jan Ekrt přesně pod víko. Právě díky jeho úspěchu vedli hosté z Brna i po 40 minutách o gól, tentokrát 3:4.

V závěrečné třetině čekala série přesilovek pro změnu zlínský tým. Hned tu první využil Matěj Zavřel, jeho dělovka od modré proletěla až do sítě. Bohužel, Kometa si připravila rychlou odpověď. Náznak přečíslení sice Berani ještě úspěšně ubránili, do brankoviště dojíždějícího Lukáše Boška už ale nikoli. Ve 47. minutě byl blízko gólu Pečner, který pronikl až před bránu, v rozhodujícím okamžiku mu ale kotouč sjel z hole. Svěřenci Juraje Juríka sehráli ještě další dvě přesilovky, ty nevypadaly vůbec špatně, od modré to na sebe bral především Matěj Zavřel, pálil ale také třeba Adam Klimek. Zlínská střídačka sáhla k powerplay poměrně brzy, konkrétně tři a půl minuty před koncem. Při hře bez brankáře byla nejnebezpečnější Hamrlova jedovvka, žádnou vyloženou tutovku si ale žlutomodří vytvořit nedokázali. Naopak do prázdné brány pečetil výhru Komety Danny Chludil – 4:6.

Berani tedy v oslabené sestavě v derby neuspěli, nicméně prohru musejí rychle hodit za hlavu. Už zítra od 12:30 totiž čeká Juríkovu partu duel se silnou Jihlavou, které má rozhodně co vracet z loňského osmifinále play off.

Ohlasy trenérů

Jiří Heš (Berani Zlín): Byl to pro náš náročný zápas, hráli jsme v oslabené sestavě, navíc jsme v průběhu zápasu přišli o Toma Piláta. Myslím si ale, že jsme se s tím poprali se ctí. Na jednu stranu jsme celkem lehce inkasovali v tom smyslu, že jsme soupeři nechali prostor, na druhou stranu jsme dokázali slušně a rychle kontrovat. V tom závěru už nám chybělo trochu více sil, tlaku do brány, možná i štěstí. Každopádně si myslím, že do dalších zápasů máme na čem stavět.

×
Dnes v 16:00 | Muži
SC Marimex Kolín
RI OKNA Berani Zlín
×
Dnes v 12:30 | Jun.
Berani Zlín
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 15:15 | JunB
Rytíři Kladno
RI OKNA Berani Zlín