Junioři nenavázali na páteční výhru a padli s Hradcem

Juniorský tým Beranů v sobotu před polednem padl s Mountfieldem Hradec Králové, hosté si v první třetině vzali vedení, které po celý zápas nepustili. Zlín sice dokázal v poslední minutě náskok snížit na jedinou branku, ale Hradec ihned odpověděl gólem do prázdné branky, a stvrdil tím své vítězství za tři body.
13.kolo, so 12.10.2024
Berani Zlín
Hr. Králové
2:4
(0:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 36. Smýkal (Kos, Martin Holba), 60. Zavřel (Hamrla, Čechmánek) – 8. Zámečník (Prášek), 30. Frolík (Hendrych, J. Aschenbrenner), 50. Vyvial (Zámečník, J. Aschenbrenner), 60. Zámečník (J. Aschenbrenner, Prášek). Rozhodčí: Held, Grygera – Vašíček, Blažek. Vyloučení: 2:4 . Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 34:32. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

Uherek – Růžička, Špaňhel, Hamrla, Zavřel, Kotala, Uhlík – Klimek, Kos, Smýkal – Pravda, Pešák, Pečner – Pražan, Čechmánek, Heš – Martin Holba, Pluskal, Kaláč.

Kasal – Š. Černý, Bezpalec, J. Aschenbrenner, Samek, Žaba, Forejtek, P. Fiala – Gašo, T. Vítek, Zámečník – Hendrych, Jón, Vyvial – Šichan, Hrdlička, Dommers – Páleník, Frolík, Prášek.

První třetina probíhala jako oťukávání obou soupeřů, oba týmy byly poměrně nepřesné. Skóre otevřel Ondřej Zámečník, který dokázal usměrnit puk, který mu letěl mezi nohy, do odkryté sítě. Diváci mohli také vidět čtyři přesilové hry, z toho tři pro domácí, formace na oslabení ovšem dokázaly veškeré snahy soupeřů anulovat. Páleník dokonce mohl dorážet v početní nevýhodě puk odražený od Uherkových betonů, ale v této těžké pozici minul.

Na začátku druhé třetiny jel sám na branku Jakub Jón, pozici mu však Matyáš Pluskal znepříjemnil, takže Uherek jen sebral klouzající se puk. Těsně před polovinou základní hrací doby dokázali hosté zvýšit, Patrik Henrych našel před brankou volného Filipa Frolíka, který nekompromisně zakončil. Čtyři minuty před koncem druhé periody snížil Matěj Smýkal po přihrávce od Dominika Kose v přečíslení dva na jednoho.

V 50. minutě se nešťastně nechal vyloučit Kotala za vyhození puku za plexisklo ve svém obranném pásmu, tuto jeho chybu potrestalo duo Ondřej Zámečník, Jan Vyvial. První jmenovaný se prosmýkl kolem obrany Zlína a naservíroval jednoduchou pozici druhému jmenovanému, který jen uklidil puk do sítě. Berani se snažili o snížení, to přišlo až třicet vteřin před koncem, Matěj Zavřel využil přesilovou hru šest na čtyři přesnou střelou z nápřahu od modré. Poté už museli hrát Zlínští vabank, to ztrestal svou druhou brankou v zápase Ondřej Zámečník, který zachytil přihrávku podél mantinelu a z vlastního pásma trefil odkrytou klec.

Berani tak nenavázali na úspěšný páteční mač, ve kterém přetlačili Pardubice. Naopak Hradec si zlepšil náladu poté, co o den dříve prohrál na ledě posledního Přerova. Berany čeká v příštím týdnu trip do Českých Budějovic a Plzně.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Berani Zlín): Tahali jsme od začátku za kratší konec. Hradec byl bruslivějším družstvem. I když jsme byli horší, tak nás držel brankář, zasloužené vítězství pro soupeře.

Fotogalerie

×
Dnes v 17:30 | Muži
RI OKNA Berani Zlín
HC ZUBR Přerov