Junioři srdnatě bojovali v Plzni, nakonec domů vezou bod

Zlínští junioři se dnes představili na ledě tabulkového souseda z Plzně. Na západě Čech se hrál svižný hokej s množstvím šancí, gólů jsme však neviděli mnoho. Konkrétně dvě, obě padly ve třetí třetině. Za Berany se prosadil Jakub Čechmánek, pro kterého šlo o teprve druhou branku v sezoně (2+9), duel nakonec dospěl do prodloužení. V tom už byli přeci jen úspěšnější domácí a Juríkova parta tak domů veze alespoň cenný bodík!
14.kolo, pá 18.10.2024
Plzeň
Berani Zlín
2:1p
(0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 50. Borák (Hořejší, Mazanec), 63. Úbl (Mazanec, Borák) – 46. Čechmánek (Heš, Hamrla). Rozhodčí: Jechoutek, Čáp – Černohlávek, Bertlík. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.Diváci: 44. Střely na branku: 30:25 Průběh zápasu: 0:1, 2:1.

A. Černý – Hnát, Hromádka, Cícha, Skala, Petrov, Tolar – Hořejší, Klatovský, Matyáš Beran – Úbl, Coufal, Pittr – Borák, J. Matějka, Makovec – Koubek, Mazanec, Hofrajtr – Řehoř.

Uherek – Kotala, Špaňhel, Hamrla, Zavřel, Růžička, Uhlík – Smýkal, Pravda, Pešák, Pečner, Kaláč, Pražan, Heš, Pluskal, Martin Holba, Kos, Klimek, Čechmánek.

Oba celky měly před dnešním vzájemným duelem na kontě stejný počet bodů, více již tak sousedy v tabulce být nemohli. Lépe střetnutí odstartovali indiáni, když faul soupeře málem potrestal Pittr. Ten se zjevil sám na brankovišti, měl i čas udělat rychlou kličku, přesto na Uherka nevyzrál. Po chvilce již mohl z osy hřiště pálit Mazanec, ještě ovšem předal k pravé tyči Coufalovi, jenž protečoval jen do boční sítě. Na druhé straně v oslabení Plzeň špatně vyhodila, navíc se touš odrazil mezi kruhy k zcela osamocenému Klimkovi, činil se i Černý. Když poté minisouboj střelou mezi betony s mužem s maskou indiánů prohrál i Růžička, odcházelo se poprvé do kabin bez změny stavu.

Prostřední dějství odšpuntoval Heš, který se do toho opřel z první z vrcholu pravého kruhu, Černý se stihl přemístit. Po chvilce si oba borci souboj zopakovali u pravé tyče, výsledek byl ale stejný. Poslat své barvy do vedení mohl také Hofrajtr, kterému od modré rovněž k pravé tyči předal Petrov, Uherek ránu z první pokryl. Těsně před druhou pauzou musela Škoda do čtyř, přitom zapsala největší šanci. Vybojovala trestné střílení, ve kterém ovšem Hořejší mezírku mezi betony nenašel.

Skóre se tak měnilo až v úvodu poslední části, když Západočeši pustili svého soupeře na 78 vteřin do početní výhody pět na tři. Tu využil po přistrčení od Heše z pravé strany z vrcholu brankoviště Jakub Čechmánek. Avšak Škoda přispěchala s rychlou odpovědí. Hořejší zatáhl kotouč po pravé straně a oslovil k levé tyči najíždějícího Matyáše Boráka, který protečoval do sítě. Dokonat ještě těsně před prodloužením obrat mohl Mazanec, který si před Uherkem našel vyražený kotouč a zprava mířil ke vzdálenější tyči, leč našel pouze vyrážečku. Rozhodnout tak muselo až nastavení. V něm nejprve svižnou střelou samostatný únik nevyužil Čechmánek, aby po chvilce v početní výhodě zamířil z mezikruží do pravé šibenice Matýáš Úbl. Indiáni tak jsou v zisku bodu na víc na svém ledě letos stoprocentní.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): Přestože to bylo dlouho bez branek, šance tam byly. My je prostě jen potřebujeme proměňovat, to je alfa a omega všeho. Chytá nám výborně gólman, ale nemůžeme hrát na jeden, dva góly, což nyní poslední dobou bylo. Ale jsme rádi za dva body. Martin Hamrlík (Berani Zlín): Jeli jsme sem s obrovským respektem, ale pak jsme zjistili, že se s Plzní dá hrát. Bohužel nás ale sráží produktivita, my hrajeme každý zápas do třetí části bez gólu. Gólman to pak má strašně těžké, ví, že nesmí inkasovat. Dneska zase, mohli jsme rozhodnout i v prodloužení, ale bohužel, kluci se v koncovce trápí. Proto ty body nemáme.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice "B"
RI OKNA Berani Zlín
×
Dnes v 16:30 | Dor.
HC Kometa Brno
Berani Zlín
×
Dnes v 16:00 | Jun.
HC Motor České Budějovice
Berani Zlín