Béčko juniorů v Ostravě marně dotahovalo, Poruba vítězí 5:3

Ani po čtyřech zápasech nové sezony se B tým našich juniorů nedočkal prvního bodového zápisu. Tým Martina Půčka vyrazil do Ostravy posílen o několik hráčů juniorského Áčka, mezi třemi tyčemi se představil Samuel Kowalczyk, v útoku třeba Dominik Kos, který se ihned gólově prosadil. Premiéru v B týmu zažil také Matěj Pravda, kterému se utkání podařilo, zapsal totiž bilanci 1+1. Ani to však dnes na Porubu nestačilo, Ostravané zvítězili 5:3.
4.kolo, ne 22.9.2024
Poruba
Zlín
5:3
(2:0, 1:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 7. Dragon (Šrubař), 15. Hansel, 27. Indrst (Sobol, Hansel), 46. Sobol (Hansel), 53. Koida (Khromyshyn) – 26. Pravda (TS), 42. Kos (Holba, Pravda), 52. Červenka (Páže, Hampl). Rozhodčí: Onderka — Kapitanov, Tošenovjan. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Bernard – Pavlíček, Kalužík, Veselý, Dragon, Janeček, Shevchuk – Zapletal, Hansel, Indrst, Koida, Graněčný, Khromyshyn, Dietricch, Matějka, Šrubař, Sobolm Vehovský, Foltýn, Bobok, P. Sobol

Kowalczyk – Lukaštík, Valouch, Kotala, Ševčík, Řezníček, Páže, Hanzlík – Matěj Holba, Červenka, Haida, Fajkus, Veselý, M. Pravda, Doležal, Pluskal, Pečner, Hampl, Kos, Nesrsta.

První třetina vyšla lépe domácímu týmu, ten už v 7. minutě poslal do vedení všestranný obránce Dominik Dragon. Berani mohli odpovědět v přesilové hře, to se ale nepodařilo a krátce po vypršení Khromyshyn trestu tak naopak opět udeřila Poruba, tentokrát zásluhou Tomáše Hansela. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:0.

Ve 26. minutě se domácí obránce Janeček provinil podrážením, nařízeno následně bylo trestné střílení. Jeho exekutorem se stal Matěj Pravda, který také proměnil - 2:1. Bohužel ani ne dvě minuty od snižující branky udeřil Jakub Indrst, který Ostravanům zařídil vedení 3:1.

Ve třetí třetině se Berani nevzdali, hned v jejím úvodu snižoval Dominik Kos. Bohužel i tentokrát přišla rychlá odpověď, na 4:2 upravil ve 46. minutě Petr Sobol po asistenci dnes tříbodového Tomáše Hansela (1+2). Osm minut před koncem vykřesal jiskřičku naděje Martin Červenka - 4:3, Berani znovu ztráceli pouze jedinou branku! Poruba do třetice zareagovala okamžitě, zlínské naděje utnul v čase 52:58 nejlepší střelec domácích Rodion Koida.

Svěřenci Martina Půčka už vyrovnat nedokázali a v Ostravě padli 3:5. Juniorské béčko po čtyřech zápasech na body stále čeká, šanci nelichotivou bilanci změnit dostanou naši junioři příští sobotu, kdy zajíždějí do Kladna. Start zápasu s místními Rytíři je naplánován na 15:15.

×
Dnes v 18:35 | DorB
VSK Technika Brno
RI OKNA Berani Zlín
×
Odehrané 17:00 | Jun.
RI OKNA Berani Zlín
HC Kometa Brno