Konečně výhra! Junioři B vynulovali Olomouc

Pět zápasů čekali na první body, párkrát jim výhra protekla těsně mezi prsty. Dnes už to ale vyšlo! Junioři B s perfektním Markem Uherkem v bráně vynulovali loni ještě extraligovou Olomouc a berou cenné tři body. Přetahovanou s minimem gólů nakonec svěřenci Martina Půčka rozsekli ve třetí třetině, kdy ubránili tři oslabení a navíc sami dvakrát udeřili. Další utkání odehraje béčko našich juniorů v neděli, to na vlastním ledě vyzve Šumperk.
6.kolo, pá 4.10.2024
Zlín B
Olomouc
3:0
(0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 26. Červenka, 43. Kos (Pečner), 56. Kaláč. Rozhodčí: Janča — Maloušek, Babulík. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Průběh zápasu: 3:0.

Uherek – Kotala, Hanzlík, Schmied, Lukaštík, Honzík, Ševčík, Páže – Doležal, Pečner, Čermák, Pešák, Matěj Holba, Fajkus, Pražan, Matěj Pravda, Kos, Kaláč, Hampl, Červenka.

Kroupa – Vrána, Matyáš, Bohatý, Kreutz, Přidal, Holéczy – Konesz, Kubát, Došlík, Ungr, Mičkal, Martiňák, Drábek, Navrátil, Miškovský, Neoral, Šulgan, Kurial.

První třetina moc hokejové krásy nenabídla. Berani v ní ale měli jít do vedení, hráli totiž hned tři přesilové hry. Nejlépe vypadala hned ta první, v té dvakrát pálil Kotala, nabito na ránu z první měl i Kos. Naopak Olomouc dokázala v početní nevýhodě slušně hrozit, Marek Uherek se párkrát zapotil. Nejlepší šanci první dvacetiminutovky měl při hře 5 na 5 Luca Pečner, který se protáhl až před bránu a ztroskotal na Davidu Kroupovi. Pochválit Berani zaslouží alespoň za odehrané oslabení, v tom totiž soupeře k ničemu nepustili. Jedinou ránu zlikvidoval obětavým blokem Schmied.

Druhou třetinu zahájili mladí Berani výrazně lépe. Už po pár vteřinách ostře pálil Pravda, ve snad ještě lepší pozici byl Václav Pešák. Ve 25. minutě sice přišla komplikace, Kaláč dostal za zásah vysokou holí 2+2 minuty, nicméně právě v oslabení otevřeli domácí skóre. Konkrétně se svižnou ranou prosadil Martin Červenka, jehož jedovka z pravého kruhu ještě cinkla do tyčky a zapadla přesně pod víko – 1:0. Mohlo být ještě veseleji, o chvíli později měl totiž únik dva na nikoho zakončit Matěj Pravda, který ale dostal puk pouze na brusli. Těžký test čekal Berany v polovině základní hrací doby, to museli ubránit oslabení tří proti pěti. Což se každopádně povedlo na výbornou, i díky tomu šli svěřenci Martina Půčka s vedením 1:0.

Ve třetí třetině Berani pojistili své vedení. Už ve 43. minutě se okamžitě po buly prosadil Dominik Kos, ten už svým třetím gólem ve třetím utkání poslal domácí výběr do trháku. Zbytek zápasu byl poměrně vyhrocený, sudí rozdali hned pět dvouminutových trestů, gól však v nerovnovážném počtu hráčů nepadl. Definitivní štempl na zlínské vítězství mohl dát Matěj Holba, kterého vybídl rychlonohý Kos, tentokrát se ale vytáhl brankář Kroupa. Pět minut před koncem už ale bylo rozhodnuto, Filip Kaláč se dostal do krátkého úniku, zvolil kličku do backhandu a nemýlil se – 3:0.

Béčko našich juniorů se po pěti zápasech konečně dočkalo prvních bodů! O zisk dalších se mladí Berani pokusí v neděli, to do Zlína přijede Šumperk.

Ohlasy trenérů

Martin Vojtek (Berani Zlín): Bylo to ubojované vítězství, jsme rádi, že jsme konečně vyhráli. Pochvalu zaslouží brankář Marek Uherek, který dnes zaslouženě vychytal čisté konto. Určitě je to po těch prohrách úleva, já doufám, že tu smůlu jsme konečně prolomili. Věříme, že takový výkon zopakujeme i v neděli a že naskočíme na vítěznou vlnu.

×
Dnes v 17:00 | Dor.
Berani Zlín
HC Vítkovice Ridera
×
Dnes v 17:45 | DorB
Berani Zlín B
HK Mladí Draci Šumperk
×
Dnes v 17:00 | Jun.
HC ŠKODA Plzeň
Berani Zlín