Berani prohráli těsně s Libercem, opět je srazila špatná koncovka

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v zápase 21. kola Tipsport extraligy 2021/22 na domácím ledě s týmem Bílí Tygři Liberec 1:2 a vyšli již počtvrté v řadě bodově naprázdno. Berani podali v úvodní třetině velmi sympatický výkon, nicméně slibné šance nedokázali proměnit. Severočeši šli do vedení hned na začátku druhé třetiny a ve 35. minutě přidali druhý gól. Kubiš a spol. snížili ve 47. minutě, ale v závěru již nedokázali srovnat stav. Beranům nepomohla k bodům ani závěrečná power play. Stále se trápí v produktivitě a s koncovkou jsou na štíru. Jediný gól vstřelil obránce Peter Trška. Zlín zůstává nadále na chvostu extraligové tabulky se sedmibodovou ztrátou na předposlední Kladno. Berani hrají v pátek 5. listopadu na ledě Karlových Varů.
21.kolo, út 2.11.2021, ZS Luďka Čajky, Zlín
Berani Zlín
Bílí Tygři Liberec
1:2
(0:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 47. min Trška (Flynn) - 21. Gríger (A. Najman, Kolmann), 35. Klepiš (Kolmann, Birner). Rozhodčí: Hejduk, Obadal - Kajínek, Axman. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 903. Střely na branku: 25:21. Zblokované střely: 13:17. Hity: 10:6. Vhazování: 17/59 (29%) - 42/59 (71%). Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Huf - Gazda, Mamčics, O. Němec (A), Žižka, Ferenc, Trška, Suhrada - Flynn, P. Sedláček, Kubiš (C) - Okál, Honejsek, Köhler (A) - Vopelka, Hejcman, T. Mikúš - Karafiát, R. Veselý, A. Zbořil. Trenéři: Jenáček, L. Rob, Martin Hamrlík, Hrazdira.

Kváča - Kolmann, Rosandič, Melancon, Ivan, Štibingr, Derner - Ordoš, Klepiš, Birner (A) - Gríger, Filippi, A. Najman - Zachar, P. Jelínek (C), J. Vlach - Klapka, J. Šír, A. Dlouhý. Trenéři: P. Augusta, J. Kudrna, Láska.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: https://www.onlajny.com/match/index/date/2021-11-02/id/339584

Nejlepší vyhodnocení hráči: Peter Trška - Petr Kolmann.

Nejlepší tři hráči podle www.beranizlin.cz: Michal Birner, Petr Kolmann, Roberts Mamčics.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Pro nás těžký zápas s krutým výsledkem. Hráli jsme velmi dobře první třetinu, ale bohužel jsme nedali gól. Po jedné chybě ve druhé části jsme inkasovali. Poté jsme měli pasáž deset, dvanáct minut, kdy jsme úplně vypadli z role a byli velmi chaotičtí. Je to tíhou našeho postavení v tabulce, kdy kluci ztratí víru ve věci, co aspoň částečně fungují. Těžko se to poté dává dohromady, ale na třetí třetinu se nám to přece jen povedlo. Dali jsme kontaktní gól, měli jsme tam i další možnosti. Kluci zaslouží absolutorium za bojovnost a nasazení. Bohužel nás trápí, že si nepomůžeme v přesilovkách. V zakončení je znát nekvalita, nejsme schopni dát více gólů."

Patrik Augusta (hlavní trenér Bílí Tygři Liberec): "Jsme spokojenější díky tomu, že jsme vyhráli. Utkání bylo nesmírně těžké, hodně defenzivní z obou stran. Věděli jsme, v jaké situace je Zlín, že bude bojovat o každý metr ledu, což se nám potvrdilo. Nedali nám nic zadarmo a vážíme si tří bodů a vítězství. Musím dodat obrovský respekt Zdeňku Okálovi za odvolaný faul v samotném závěru utkání. To se opravdu tak často nevidí, klobouk dolů."

Fotogalerie