Berani vzdorovali na domácím ledě pražské Spartě, nakonec těsně prohráli

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v dohrávaném zápase 44. kola Tipsport extraligy 2021/22 s týmem HC Sparta Praha 2:3. Berani nastoupili k souboji s Pražany ve velmi pozměněné sestavě s šesti juniory. Diváci na začátku neviděli příliš pohledný hokej a bezbrankový stav vydržel až do 24. minuty. Sparta šla do vedení zásluhou využité přesilové hry a měla utkání pod kontrolou. Ve 44. minutě přidala druhý gól, ale zlínští hokejisté se nevzdali a v oslabení se prosadil ze samostatného úniku kapitán Pavel Kubiš. Hosté šli zpět do dvoubrankového vedení dalším gólem v početní výhodě. Berani v závěrečných minutách duel ještě zdramatizovali, když lotyšský forvard Patriks Zabusovs snížil opět na rozdíl jediného gólu. Pražané si vedení do závěrečné sirény již nenechali vzít a slavili čtvrtou výhru v řadě. První extraligový zápas odehráli junioři Stanislav Kunst a Tomáš Martinec. Zlín hraje v pátek 4. března doma s Plzní, začátek v 17:30 hodin.
44.kolo, út 1.3.2022, ZS Luďka Čajky, Zlín
Berani Zlín
HC Sparta Praha
2:3
(0:0, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 47. min Kubiš, 58. Zabusovs (Honejsek) - 24. Šmerha (Moravčík, Řepík), 44. Řepík (Forman), 49. M. Jandus (Z. Doležal). Rozhodčí: Hradil, Obadal - Lederer, Bohuněk. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0 Diváci: 2 639. Střely na branku: 21:33. Zblokované střely: 8:18. Hity: 5:7. Vhazování: 28/62 (45%) - 34/62 (55%). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.

Huf - Riedl, M. Novotný, O. Němec (A), Talafa, Suhrada, Matyáš Hamrlík, S. Kunst - Zabusovs, R. Veselý, Honejsek - Köhler, Hejcman, T. Martinec - Okál, Makarenko, P. Sedláček (A) - Fryšara, Chludil, Kubiš (C). Trenéři: L. Jenáček, Rob, Martin Hamrlík, Hrazdira.

J. Hudáček - T. Dvořák, Němeček, M. Jandus, A. Polášek, Moravčík, Jurčina - Šmerha, R. Horák, E. Thorell - Z. Doležal, Chlapík, Buchtele (A) - Řepík (C), Sobotka (A), Forman - Dvořáček, Vitouch, Pryluma. Trenéři: Jandač, Hamara, Přikryl.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: ZDE

Nejlepší vyhodnocení hráči Daniel Huf - Július Hudáček.

Nejlepší tři hráči podle www.beranizlin.cz: Michal Řepík, Daniel Huf, Pavel Kubiš.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Hráli jsme proti vynikajícímu mužstvu. Spousta mladých kluků hrála své první utkání v extralize a myslím si, že jsme se s tím popasovali dobře. Nechtěli jsme Spartu pouštět do přečíslení, protože je umí skvěle proměnit. Po většinu času hráli do plných, zatímco my jsme chtěli hrozit z brejků. Brankář Dan Huf zachytal výborně. Zápas se mi hodnotí dobře, protože podobně se prohrát může, navíc ve složení, ve kterém jsme byli. Byli jsme důstojným soupeřem, Sparta prokázala svou kvalitu v přesilovkách. Dala v nich dva góly a zápas rozhodla."

Josef Jandač (hlavní trenér HC Sparta Praha): "Pro nás to bylo dnes bylo povinné vítězství. Víme, že Zlín svůj boj neuhrál, odešli mu hráči a hráli dnes mladí kluci. Na druhou stranu je to bojovné mužstvo, nebudou to chtít zabalit a budou hrát až až do konce naplno, což se potvrdilo. My jsme dnes z této povinnosti byli bázliví, což není jednoduché podobné zápasy hrát. Soupeř bojoval, byl urputný a my jsme zaplať pánbůh si pomohli v přesilovkách, kde jsme proměnili dvě situace. Závěr se ještě zdramatizoval. Utkání nebylo příliš pohledné, bylo dost rozkouskované. Pro nás jsou důležité tři body, které jsme si odsud odvezli."