Derniéra v extralize nevyšla, Berani na závěr sezony prohráli s Dynamem

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v závěrečném 60. kole základní části Tipsport extraligy 2021/22 s týmem HC Dynamo Pardubice 0:3. Berani se rozloučili s extraligou symbolicky bez vstřelené branky a po 42 letech sestupují z nejvyšší soutěže do první ligy. Zlínští hokejisté se opět neprosadili v koncovce, zatímco Východočeši po sérii osmi proher konečně vyhráli. Dynamo bojovalo o elitní čtyřku, která mu nakonec unikla zásluhou Českých Budějovic. U všech gólů soupeře byl bývalý zlínský hokejista Robert Říčka, který jeden gól vstřelil a na dva přihrál. Poslední zápas sezony sledovala velmi slušná návštěva tři a půl tisíce diváků v ochozech Zimního stadionu Luďka Čajky. Berani obsadili v konečném účtování poslední patnácté místo s pouhými 44 body. Zlínský hokej po sestupu z extraligy bude v příští sezoně 2022/23 hrát Chance ligu.
60.kolo, út 8.3.2022, ZS Luďka Čajky, Zlín
Berani Zlín
HC Dynamo Pardubice
0:3
(0:1, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 18. min Říčka (R. Kousal), 41. A. Musil (Říčka), 50. Košťálek (Říčka, Cienciala). Rozhodčí: Pešina, T. Veselý - Ganger, Klouček. Vyloučení: 4:5, navíc Kubiš (Zlín), A. Musil (Pardubice) na 5 minut. Využití: bez. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 543. Střely na branku: 20:36. Zblokované střely: 13:18. Hity: 9:3. Vhazování: 23/54 (43%) - 31/54 (57%). Průběh utkání: 0:3.

Huf - Kubiš (C), M. Novotný, O. Němec (A), Suhrada, Matyáš Hamrlík, Kunst, Riedl - Zabusovs, Makarenko, Honejsek - Okál, R. Veselý, Köhler - Fryšara, P. Sedláček (A), Vopelka - Chludil. Trenéři: L. Jenáček, Rob, Martin Hamrlík, Hrazdira.

Frodl - J. Zdráhal, J. Mikuš (A), Košťálek, Vála, Hrádek, J. Kolář (A), Petgrave - A. Musil, Poulíček (C), Paulovič - Cienciala, R. Kousal, Říčka - Rohlík, Anděl, Koffer - Matýs, Kaut, Urban. Trenéři: R. Král, Havíř, P. Sýkora.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: ZDE

Nejlepší vyhodnocení hráči: Daniel Huf - Robert Říčka.

Nejlepší tři hráči podle www.beranizlin.cz: Robert Říčka, Adam Musil, Daniel Huf.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Asi všichni viděli, v jaké jsme dohrávali sestavě. Tři junioři a plus náhradní brankář dohráli svůj zápas na vedlejší hale a přeběhli nás posílit, abychom dali dohromady alespoň tři lajny. Klobouk dolů před nimi, podali velmi dobrý výkon. Ani ostatní se nemají za co stydět, bojovali, ale stála proti nám velká kvalita. Pardubice zaslouženě vyhrály. Chtěl bych poděkovat fanouškům. Obávali jsme se toho, že bude led zaházený permanentkami a budeme dohrávat za ohlušujícího pískotu. To se ale nestalo, za což jim patří velké poděkování."

David Havíř (asistent trenéra HC Dynamo Pardubice): "Z naší strany velmi slušné utkání. Věděli jsme, že jedeme do Zlína pro tři body a cíl jsme splnili. Pomohli jsme brankáři Frodlovi, udrželi jsme nulu, to jsou pozitiva. Více bych zápas nerozebíral."

Fotogalerie